top of page

Vad är det för trender kring tapeter i barnrum?

Uppdaterat: 31 maj 2023

Tapeter förekom i Sverige redan under tidigt 1500-tal och den äldsta bevarade papperstapeten är från 1570-talet. Tapeter var på den tiden en exklusiv inredningsdetalj som fanns i finare hus och hem. Tack och lov började papperstapeterna produceras i mitten av 1800-talet och kom därmed in i vanliga hus och hem.

Till en början med i de finaste rummen för att sedan ta över hela hem.


När de första tapeterna för barnrum kom vet vi inte helt trots intensivt letande på webben. Idag finns dock massor av leverantörer som producerar fina motiv som passar perfekt till barnrum.


Om vi tittar på vad som trendat de sista åren så tycker vi att det finns tre tydliga trender som vi listar nedan och hur du kan kombinera det med posters för barn.


Skog och natur i mysiga och murriga färger har varit hett som tapet senaste åren. Det finns flera fina motiv på marknaden som ger magiska väggar. Murriga färger där skogarna är målade med mörka basfärger och sedan detaljer i lättare färger som skapar djup i motiven. Sedan brukar det finnas fler djur som står lugnt och stilla på olika platser i skogen. Det gäller att mönsterpassa dessa korrekt vid uppsättning, annars kan det bli konstiga kombinationer mellan hjorthuvuden och ödle-bakdelar. Till denna typ av tapet tycker vi våra mer enkla motiv passar bäst, exempelvis Streckdjuren (Lineart). Exempelvis apan och elefanten ger mer att prata om utan att konkurrera med tapeten.


Pastellfärger, gärna i de dovare tonerna, har också trendat ett tag. Rosa, blått och grått kombineras i olika mönster som exempelvis trianglar för att ge ett lekfullt men städat uttryck. Det gör att rummet för övrigt inte behöver så mycket annat i färg av färger men det behövs ändå något att skapa fantasi kring. Här kan vi på Sagoro erbjuda exempelvis kollektionen Fruktleverans som passar perfekt då själva motiven ligger mot vit bakgrund och därmed passar mot färgade tapetväggar. Gurkbilen är perfekt för de barn som gillar bilar och Bananflyget för barn som hellre föredrar flyg. Det finns fler spännande motiv som mot pastellfärgade tapeter skapar magi och är perfekta posters till barnrum.


Personifierade tapeter är den tredje trenden. Antingen genom fototapet där du som förälder skapat utifrån dina egna kort eller tapeter med speciella motiv som designas utifrån ditt barns egenskaper. Det man bör fundera på är hur länge en sådan känns aktuell. Varefter barnet utvecklas och får nya intressen blir tapeten inaktuell och då måste man tapetsera om hela väggen.


Där erbjuder vi nästan samma möjlighet men med personlig poster för barn, där du har möjlighet att ange exakt motiv eller skicka in bilder som vi kan utgå ifrån. Dessa är unika och håller över tid – och betydligt billigare att byta ut när det är dags för något nytt än hela tapetväggen. Dessutom går de att rulla ihop och spara inför framtiden till när ditt barn får egna barn. Dessa posters kan gå i arv i många generationer. Vår kvalité på våra barnposters gör att de håller över lång tid framöver.

15 visningar

Comments


Bästsäljare just nu

bottom of page