top of page

Sagan om Sagoro

Det var en gång en två år gammal pojke som hette Edward. Han bodde i Stockholm och var en glad livfull grabb som hittade på massor av bus om dagarna. Men en kall grå höstdag tidigt i December år 2021, mitt under den rådande coronapandemin, gick det inte att känna igen Edward. Han var slö och väldigt väldigt tung i sin andning. Hans föräldrar tog med honom till närakuten där han efter en väldigt kort tid blev placerad i en ambulans till akuten på Astrid Lindgrens barnsjukhus...

Efter ambulansfärden och kontrollerna i akutrummet landade vi tillslut i ett behandlingsrum för övervak och vidare kontroller. Med en utmattad Edward i famnen, full påkopplad med slangar, fanns inte mycket att göra. Väggarna vara kala och ljuden från gråtande barn utifrån berörde starkare än någonsin. Det var här och nu det startade, Edward behövde komma till ro efter sin upplevelse och vi gjorde det med hjälp av påhittade sagor i magiska världar där allt kunde hända. Vi skapade vår egna "sagoro" och idén om världens bästa webbshop för barnposters föddes. Dom kala väggarna ska prydas av roliga posters som inspirerar barn,  skapar igenkänning och får oss föräldrar att ta med barnen ut på sagor i de magiska världarna där allt är möjligt.

Barnen är krigare som klarar långt mycket mer än vad vi tror, sanna hjältar som kan skapa sin egen värld. I den världen hittar vi vår inspiration att skapa världens bästa posters för dig som inreder din hjältes rum. Barn är vår framtid och vi ska inspirera på den resan de vandrar. Vi vill skapa "sagoro" och utmana fantasin från födsel till målbrottet. Snabbt, enkelt och snyggt för dig som beställer.

Så hur gick det för Edward? Efter blodprover, EKG och andra tester kunde dem konstatera att det handlade om en förkylningsastma. Förkylningsastma är relativt vanligt bland yngre barn och cirka vart femte barn i åldrarna 1-5 år drabbas. I senare ålder är det cirka en av tio som drabbas. Alla tester som gjordes på Edward var för att utesluta andra, mer komplicerade, sjukdomar. Vi fick stanna kvar över natten för kontroll och ytterligare röntgen. Kvällen efter fick vi bege oss till hemmets trygga vrå.  Tillsammans med sitt lejon andas han idag genom sin inhalator vid behov.

Som förälder med erfarenhet av vården och en till son med liknande besvär så var upplevelsen av ambulansfärden och mottagningen av fullt akutteam på Astrid Lindgren barnsjukhus hanterbar, för en 2-åring Edward var den dock inte lika välkomnande. Trots det vill vi ge en stor eloge till det team vi mötte, den vård vi fick och har fått under resans gång. Alla inom den svenska vården är hjältar.

Sagoro AB
Organisationsnummer: 559351-0125

 

bottom of page