top of page

Vill inte ditt barn somna? Vi har tipsen.

Updated: Dec 21, 2022

Efter en, två eller tre timmar så är det inte roligt längre - vårt älskade barn måste sova men vägrar. Sängen känns som en gymnastiksal där minstingen tränar på akrobatiska rörelser. Vi har samlat våra bästa inspirerande tips på hur du får till en bättre läggning!


Visst kan Sally Säl sova : sömncoachens guide till bättre sömn för hela familjen är skriven av sömncoachen Hanna Bergenkull och illustrationerna är gjorda av Maria Trolle (snart hittar du hennes fina motiv hos oss). Sömncoachen Hanna hjälper barnfamiljer att sova och i den här ljuvliga bilderboken om förskolesälen Sally och hennes familj delar Hanna med sig av tips och trix för en bättre sömn för förskolebarnet. Första delen av boken är en saga som du läser tillsammans med ditt barn för att förbereda er för en god natts sömn. Andra delen innehåller fakta som ger föräldern grundläggande kunskap om hur sömn fungerar samt stegvis handledning vid sömnträning. I "Visst kan Sally Säl sova" blandar Hanna Bergenkull sina egna erfarenheter som sömnrådgivare med aktuell forskning. Sömnskola för familjer med barn mellan 3–6 år med oemotståndliga bilder illustrerade av Maria Trolle. Här pratar vi högsta kvalité med stor eftertanke. Nysläppt och finns på många ställen men bäst pris verkar BookOutlett.se ha den för just nu: Visst kan Sally Säl sova : sömnkunskap för barnfamiljen av Hanna Bergenkull - Billiga böcker online - Fri frakt över 149 kr (bookoutlet.se)


Visst kan Lillis räv sova! gjordes av samma konstellation som skapat Sally Säl. I boken får föräldrar både en sagodel och en handfast faktadel till sin hjälp att lösa denna problematik. Finns just nu på Adlibris för 116:- https://www.adlibris.com/se/bok/visst-kan-lillis-rav-sova-9789189083042


Musse och Heliums bok Dags att sova är Camilla Brincks magiskt sprakande fantasivärld om de två mössen Musse och Helium är barnens bokfavoriter. Följ med på ett avkopplande äventyr när Musse och Helium ska sova. Rogivande text och stora vackra bilduppslag vyssar både möss och andra små lyssnare till sömns. Här finns också inslag av mindfulness och kvällsrutiner som kan göra nattningen eller vilostunden mysig och harmonisk. Formatet är i större format och rikt illustrerad med magiska färgbilder att drömma sig bort i. Den riktar sig mot 3-6 åringar men fungerar även för 7-10 åringar. Vi och våra barn tycker den är väldigt mysig och har du tappat rösten så finns den även inläst här: https://www.youtube.com/watch?v=cOAZqinadq8.

Boken finns just nu på Babyland för 119:- vilket är billigt https://www.babyland.se/musse-helium-dags-att-sova


Vaggvisor från Sov Gott som finns på Spotify är oerhört sövande. Med lugnt tempo, viskande röst och välkända melodier så lugnas även den mest vilda ungen. Vi vet inte riktigt vem som står bakom produktionen, men den är magisk och går att hitta här: https://open.spotify.com/artist/5OQH227mp5lICMwlXSMkVz


En av de bästa vaggvisorna är Babblarnas vaggvisa som blev 2021-års mest lyssnade låt på Spotify sverige med hela 98 miljoner lyssningar. Det finns en anledning till det: den är fenomenalt bra att natta barn till. Ljudet är välproducerat, sången sövande och helt enkelt en riktigt bra produktion. Själv hade jag den på repeat och efter cirka 10-15 spelningar så lyckades min lilla somna. Verkligen värt att testa.

En lugn och spännande poster att samtala kring - det har vi. Det första och sista som ditt barn ser kan sätta tonen hela dagen och natten. I vår kollektion Natur finns många spännande motiv och vi gillar de färgade månarna väldigt mycket. Månen har en förmåga att locka fram fantasin och är kanske den största symbolen vi har för att visa: nu är det dags att sova. Därför är våra posters perfekta till alla barnrum för att skapa harmoni och magi.


Hos oss beställer du posters snabbt, säkert och enkelt. Perfekt som doppresent, till födelsedagar eller bara när du vill göra barnrummet fint och harmoniskt. Fri frakt över 299:- och vi har högsta kvalité, du kommer inte bli besviken.
9 views

Comments


Bestsellers right now:

bottom of page