top of page

Vad är bra konst för barnrum?

Uppdaterat: 31 maj 2023

Att inreda barnrum har blivit populärare för varje år. Från att inte ha funnits som eget rum, till att vara ett rent lekrum till sista åren få hög status med personligt uttryck som ska skapa en stimulerande miljö att utvecklas i.

Vi lägger mycket tid och kraft att inreda med mattor, möbler och tavlor som ska ge det personliga uttrycket. Men vad är egentligen bra konst för barnrum? Vi tycker att vi har hittat rätt recept.


Vi måste värna om barns fantasi och förmåga att skapa egna världar. Idag finns det så mycket olika animerade serier för barn att det skulle ta en hel livstid att titta igenom allting. Många serier är riktigt bra med fina budskap, men många är riktigt dåliga. Vi tycker det ska finnas ett budskap och eftertake med alla barnposters man sätter i ett barnrum. Om vi kan lära ut något samtidigt som vi tittar på barnposterserna så ska vi göra det, exempelvis färg, form, attribut, känslor eller bokstäver.

Exempelvis vår Superhjälte giraff som utmanar fantasin rejält. För kan verkligen giraffer flyga? Bor han då i träden eller på marken? Många fantasifulla frågor och svar går att hitta.

Ett annat exempel på bra konst till barnrum är vår kollektion med fruktleverans, med Äppel-lastbilen som ett av flera magiska motiv. Förutom att den är riktigt snygg och häftig som bild så har den flera budskap. Vi vill att frukt och grönsaker ska vara en del av vardagen. Det går även att prata och fantisera om var alla äppelskrutt är på väg, om det är en mask eller larv som kör bilen och hur stark äppellastbilen är. Brilliant tycker vi.Vi tänker oss att det alltid ska finnas något att fantisera och prata om. Något att peka på som kan leda till magiska världar utan att hela väggarna ska vara tapetserade i samma motiv. För den dagen man tröttnar på konstverken ska det vara enkelt att byta ut och förvara motivet till den dagen det blir aktuellt igen. Oavsett om det tar 2 veckor eller 20 år så kommer våra posters hålla eftersom vi har den bästa kvalitén.

Vår såpbubblekollektion bygger på en idé som kom ifrån en studie som genomfördes på Uppsala universitet. Överraskande så hade såpbubblor bättre effekt än morfin mot smärta och rädsla vid nålsättning hos barn som är rejält sjuka. Går att läs här.


Just därför skapade vi såpbubblor med olika motiv. Den busiga Apan blåser sin egen såpbubbla och Havet innehåller en hel vattenvärld med spännande detaljer Dessa motiv är både snygga att ha på väggarna men magiska att det kan skapa fantastiska världar och konversationer i timmar. Det finns fler detaljer att upptäcka och fantisera om. Sedan är det viktigt, precis som med all konst, att den sitter på rätt höjd och på ett snyggt sätt antingen med ram eller posterhållare. Även Mona Lisa-tavlan hade sett ganska tråkig ut bara med häftmassa direkt på väggen.


Konst i barnrum behöver inte vara svårt – men det gäller att tänka till för att skapa den effekt som just du vill ha. Våra kollektioner med posters för barn är unika och går bara att köpa som postersonline hos oss. Vi är otroligt stolta över varje produkt och motiv.

17 visningar

Comentarios


Bästsäljare just nu

bottom of page