top of page

Kreativa förslag till väggarna i ditt barnrum

Uppdaterat: 31 maj 2023

Väggarna i ett barnrum behöver fyllas med magiska saker för att skapa ett rum fyllt med fantasi. Vi på Sagoro har därför tagit fram flera kreativa förslag på hur du kan göra något nytt med väggarna.


Att välja rätt väggfärg och ha en plan är första steget. Antingen välja en traditionell basfärg för att sedan inreda med färgglada detaljer. Exempelvis vita eller gråa väggar som sedan får röd, blåa eller gula detaljer i form av tyg, hyllor eller posters. Det blir enklare att byta stil och färger snabbt utan att behöva måla om hela rummet.

Alternativet är att inte välja en basfärg utan välja något galet som blått, gult eller rött som väggfärg och sedan välja neutrala detaljer. Fördel är att hela rummet kommer stråla av färgen men den dagen du tröttnar så blir det en hel del jobb att ändra om. Om du, precis som oss, tror att en basfärg med roliga och färgglada detaljer är en mer passande lösning, fortsätt då läsa våra tips nedan.


Nu finns det massor av LED-ljusslingor i olika storlekar och färger till ett bra pris. De är både enkla att montera och kombinera vilket skapar stor effekt snabbt. Se till att ljusslingan som du köper går att ändra färg på och det gärna är fler separata enheter. Du kan då exempelvis skapa en regnbåge av färg som blinkar mot en vit vägg för att tio sekunder senare göra hela rummet gult. Magiskt om något! Sedan brukar barn älska att trycka och klicka på fjärrkontroller så det blir dessutom en kreativ övning.