top of page

Inredningstips för barnrum till dig som förälder

Uppdaterat: 31 maj 2023

Vi på Sagoro brinner för att hjälpa föräldrar med inredning av barnrum, inte bara med våra fina barnposters utan även med annan inspiration. Att skapa en stimulerande och fantasifull värld med små medel kan vara en utmaning för oss föräldrar, så det gäller att använda alla knep vi kan komma på. Ett lyckat barnrum kan skapa magiska världar i våra barns fantasier, så det är värt att försöka. Om barnen har ett sovrum och ett lekrum så blir det enkelt att skapa två olika uttryck – men den möjligheten har inte alla så vi har listat våra bästa tips nedan för dig som har ett rum att tillgå.


Att använda funktionella möbler som fyller flera funktioner, både som förvaring och andra roligare ändamål, kan skapa ordning och äventyr. Det finns färdiga möbler som är byggda både som klätterställning och förvaring, sängar som har krypin och rutschkana eller ett litet bord med förvaring. Det går även att kombinera ihop egna kombinationer genom att exempelvis använda Ikeas olika kuber som kan bli en trappa till sängen. Från en säng går det att montera en rutschkana från valfritt byggvaruhus för att skapa ett roligt sätt att lämna sängen.


Skapa lagom med intryck i barnrummet så du inte väljer alla stilar samtidigt. Barn utsätts för otroligt mycket intryck i vår vardag så barnrummet kan med fördel vara lite lugnare. Trygg-Hansa har skrivit en intressant artikel i samarbete med en psykolog som går att läsa här. Vi vill ge samma tips; försök balansera lugn och ro med roliga intryck. Lugna färger med färgglada posters för barn eller färgglada väggar och lugna posters i ditt barnrum. Har du gula väggar så kan våra streckdjur ge ett lugnt intryck, exempelvis vår hund-streckdjur.Posters och andra motiv på väggarna tillsammans med en grundfärg tror vi är bättre än att ha målade motiv. Exempelvis går det utmärkt att använda våra färgglada monstertavlor, blåa monstret och röda monstret mot vita väggar för att göra väggarna levande och färgglada. Det blir samma effekt som en färgglad kudde i en soffa – det skapar en tydlig kontrast och ett intryck som ögonen vandrar till och hjärnan är nyfiken på. Och det bästa av allt - den dagen ni vill byta så är det enklare att byta posters än att måla om hela väggar.


Ett tips är att ständigt försöka ändra om småsaker i rummet för att utmana hjärnan. Placera om nallarna som sitter i sängen och sätt dit en ny kompis som du hittat billigt på en loppis. Skapa en historia om hur de andra gosedjuren hittade sin nya vän och vips så är fantasin igång. Möblera om och ställ byrån på ett annat sätt. Byt poster på väggarna för att skapa en helt ny känsla och värld. Exempelvis om du har vår kollektion med fruktleverans apelsinballong och byter till bubbelvärlden, exempelvis apan, elefanten och havsvärlden, så blir uttrycken och fantasin bli helt annorlunda. Och det sista tipset; bygg en koja. All typ av krypin och kojor ger möjlighet till roliga lekar. Ha en ficklampa eller batteridriven LED-lampa i kojan så är världen komplett. Kojan kan vara simpel i sin utformning genom att lägga gardin mellan två möbler eller köp en vikbara lekmattor från exempelvis Ikea. Lekmattorna går även enkelt att plocka ner och använda för kullerbyttor och andra lekfulla rörelser.

Kom ihåg: små förändringar ofta behöver inte kosta så mycket, men ger stor effekt för hur ditt barn uppfattar sitt rum.

16 visningar

Comments


Bästsäljare just nu

bottom of page