top of page

Idéer för barnrumsinredning som inspirerar dig att skapa ett fantastiskt utrymme för ditt/dina barn

Uppdaterat: 31 maj 2023

Vi på Sagoro funderar alltid på hur vi kan skapa magiska barnrum som blir ett fantastiskt utrymme att leka och sova i för våra barn. Och vi har några idéer som kan fungera.


Ett eller flera stora mjukisdjur kan skapa trygghet och inspirera till lek. Våra egna barn nyttjar sin jättenalle som både klätterställning, lekkamrat på kalas, gos-kompis och sovplats. Det behöver inte heller bli så dyrt om man håller sig runt 1 meter i längd, då finns det ett större utbud utan att du blir ruinerad. Se till att det finns ett mjukisdjur per barn så slipper du höra bråk om vem som ska ha gosedjuret, det sparar på din hörsel och humör. Hellre ett stort djur än flera små är vår erfarenhet. Den största nackdelen är givetvis när barnet vill ha med djuret på resor, så då gäller det att ha en mindre version till hands och den stora får vakta hemmet.


Se till att det finns bra ytor för att sitta ner för att skapa med färg, lera eller lego. Det enklaste är givetvis ett litet bord och stol med arbetsmaterialet nära till hands för att komma till skott. Om grejerna är för långt bort är det lätt att barnen tappar fokus snabbt. Ett tips är att ha små kit färdiga i korgar, så allt som har med hantera och skapa med lera ligger färdigt så det går lätt att ta fram och plocka bort. Samla alla kritor, målarfärg och annat tillsammans med papper så ditt barn slipper leta på flera ställen.


Vill man göra det mer avancerat så kan man givetvis även se till att det går att måla på väggarna. Antingen med hjälp av färg som är tacksam att torka av eller genom att montera skivor som det går att skriva och rita på, exempelvis dessa som finns hos Amazon. Dessa skivor sparar också på rummets originalfärg vilket inte är så dumt. Än enklare och billigare är att köpa färdiga hyllplan i MDF eller furuskivor som finns i de flesta gör-det-själv-butiker till hyfsat pris. Dessa går att måla om många gånger för återanvändning.


Vi tror att posters på väggarna också skapa magiska utrymmen och ge stor inspiration till fantasin. Våra posters för barn har alltid två olika idéer i motivet för att kunna skapa samtalsämnen och fantastiska historier. Exempelvis vår supergiraff som flyger över molnen och in i stjärnorna med sin mantel. Kanske flyger han till sina två kompisar blåvalen och ekorren som leker i havet. Det är roliga posters som lyfter rummet med färg och form.


Sedan har vi vår lekfulla kollektion med såpbubblor. Elefanten och fåglarna försöker rymma från sina bubblor. Hur kom de in där och var är de på väg? Valen och hajen däremot njuter av sin tillvaro och vaktar skatten. Vad finns i skattkistan och hur kom alla in i bubblan? Apan blåser upp sina bubblor för att locka till bus. Alla dessa motiv är inspirerande och skapar magisk fantasi utan att göra det för svårt. Alla kan vara med och skapa.

10 visningar

댓글


Bästsäljare just nu

bottom of page