top of page

Hur du får ditt barns sovrum att bli ett lyxigt slott

Uppdaterat: 31 maj 2023

Barn är våra små hjältar och förtjänar det bästa som vi kan erbjuda, exempelvis ett lyxigt slott. Men hur kan vi uppnå det med små medel och utan att bygga om hela huset? Och när vi pratar lyxiga slott så tänker vi inte på de gamla slotten som exempelvis finns i Ronja Rövardotter som var kalla, fuktiga och fullt med råttor i väggarna. Här pratar vi modernt slott med mysiga färger och inbjudande intryck.


Mattor med färg och fluff

Ett av våra bästa tips att använda en eller flera mattor. Gärna i en färgstark kulör och fluffigt material som bjuder in att leka och sitta på golvet. Det finns att köpa hos alla större kedjor som Ikea, Jysk och Mio som har flera alternativ i både material och färger. Mattan ska helst täcka två tredjedelar av den öppna golvytan för att inte bli för liten för rummet. Tänk även på att det finns många begagnade mattor till riktigt bra pirs men se upp för vägglöss och andra oönskade djur. Undersök noggrant och rengör ordentligt.


Tyg i hörn och på väggar

Att sätta upp fina tygstycken i ett eller flera hörn i barnrummet kan ge ett slottsliknande intryck. Sätt tyget högt upp på enklast möjliga sätt och låt det hänga ner, gärna med veck. Om tyget är genomskinligt så kan det bli väldigt fint med en ljusslinga bakom som lyser igenom. Om tyget är grövre och tätt så sk